sahaya international.eu

Onze visie

Wie we zijn!

Maak een verschil

In het nieuws

Donate now
Steun
English version English

Sign Up for Email Updates

Sahaya Going Beyond

een 20-minuten kortfilm, met stem van Oscar winner Jeremy Irons, nu gratis te bekijken. Klik hierboven voor de versie met nederlandstalige ondertiteling. hieronder op de DVD cover voor de Engelstalige versie.

Sahaya Going Beyond movie

Programma's die we steunen
INDIA
READ (Rural Education and Action Development)
Prerana's Women Health Initiative
AFRICA
Sahaya Deaf, Kenya
Rehema Center (Kenya)

sponser

Geborduurde kaartencard

Sahaya on Facebook
 

twitter

Als u zich afvraagt "Ik heb geen speciale vaardigheden...ik kan niets doen"

Door wat vrijwilligerswerk te doen kan elk van ons, ook JIJ, een groot verschil maken!

Zelfs als je denkt dat je niet de juiste vaardigheden hebt om ons te helpen, neem een minuutje om het inspirerende Indische verhaal over 2 potten te lezen (klik hier), en besef dan dat we allemaal unieke kwaliteiten bezitten, en een ongelooflijk potentieel!

Wij verwelkomen vrijwilligers en ideetjes om geld in te zamelen voor onze programmas in India en Afrika! Ook jij kan een ongelooflijk verschil maken in het leven van veel kinderen, die onze inzet sterk waarderen.

Wat kunnen we zoal doen?

Je kan geldinzamelacties organiseren met je school, jeugdclub, family, parochie. Gebruik je creaviteit om iets leuk te bedenken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Je kan de mooie geborduurde kaarten kopen, of helpen verkopen aan je vrienden en familie. De kaarten kunnen mooi worden ingekaderd en zo als cadeau gegeven.
 • Iedereen heeft thuis wel een potje met wisselgeld. Vraag je vrienden hun potje met wisselgeld te geven....en alles tesamen kan het een groot verschil maken!
 • Vraag je club (jeugdgroep, boekenclub, enz.) om samen een kind te sponsoren. Bijvoorbeeld, als je groep 13 leden heeft, dan 2 euro per lid per maand geeft 26 euro, genoeg om een kind te sponsoren!
 • Je kan een feestje organiseren en de opbrengst aan sahaya.eu schenken; bijvoorbeeld:
  • voedsel en drank
  • een film- of dia-voorstelling
  • een stille veiling
  • muziek en dans
  • een spelletjesavond met prijzen die door locale winkels gegeven werden

We hebben brochuurtjes, dia's, foto's enz. die je kunnen helpen met je acties. Aarzel niet en contacteer us voor verdere informatie.


Hier zijn enkele voorbeelden van acties van de voorbije jaren:

 • Vastenvoettocht: Op 10 maart 2001 organizeerden de scholen van de Sint Jacobus parochie in Borsbeek, Belgie, een geldinzamel-actie ter gelegenheid van de vasten. Studenten, tesamen met familieleden en vrienden stapten 10 km of fietsten 30 km. Ondanks het regenweer, was deze actie een groot succes. Dankzij de steun van sponsors werd 219000 BF ingezameld. Dit geld wordt gebruikt voor de opvoeding en scholing van veel arme kinderen in de plattelandsdorpen. Klik hier om foto's te zien van deze vastenvoettocht.

 • Het Koninklijk Atheneum van Ekeren, onder leiding van Paul Verlodt, heeft veel acties georganiseerd voor de constructie van de Jawahar Matriculation School in India. Klik hier voor meer foto's van enkele activiteiten.
  • September 2007: pennenverkoop
  • 5 oktober 2007: oudleerlingenavond met eten en stille veiling
  • 20 oktober 2007: parkloop
  • 26 november 2007: verkoop van chocolade
  • December 2007: verkoop van taarten en pizza's door het CVO te Deurne
  • 19 april, 2008: fuif
  • 15 november 2008: fuif
  • Lente 2009: verkoop van paaseieren
  • Lente 2010: verkoop van paaseieren
  • Mei 2010: leerlingen-fuif voor sponsoring van een kind
  • September 2010: verkoop van T-shirts met Sahaya logo
  • October 2010: kaas- en wijnavond
  • Lente 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016: verkoop van paaseieren
  • Herfst 2011: verkoop van speculaas

Paaseierenverkoop 2016 ten voordele van India

De leerlingen en het personeel van het KA Ekeren, samen met de Sahaya.eu vrijwilligers organiseerde deze jaarljjkse paaseierenverkoop!

Om schoolmaterialen voor de Jawahar Matriculation School te financieren en Indische weeskinderen te sponsoren in Zuid-India , organiseren wij deze paaseierenverkoop.

De Sahaya.eu vrijwilligers An en Raf danken hun VITO en SCK collega's, buren en familie voor deze steun!
We zijn iedereen die geholpen heeft van harte dankbaar!

De foto hieronder toont Sahaya.eu Ondervoorzitter Paul Verlodt en de studenten van KA Ekeren die het meest verkocht hadden:

    • Arrezina Wijsen (1MoWeFb) : 23 pakken
    • Lise Van Looy (1 MoWe a): 19 pakken
    • Lander Van Overvelt (1 MoWe c): 19 pakken
    • Oumou Kebe (3 HWt): 15 pakken

Pasen 2015


Veel dank aan iedereen die de "Wandeling voor Praveen"
(22 februari 2015)
een groot success maakte

De totale opbrengsts is 1030 euro.

Klik hieronder op de foto om een fotoalbum of Facebook te zien
(je hoeft hiervoor zelf geen Facebook account te hebben).

Wandeling

Klik op de affiche hiernaast voor meer informatie over deze voorbije actie.

poster wandeling

Paaseierenverkoop 2015 ten voordele van India

De leerlingen en het personeel van het KA Ekeren, samen met de Sahaya.eu vrijwilligers (o.a. via verkoop op VITO, SCK en in Retie), hebben een fantastische omzet van de jaarlijkse paaseierenverkoop kunnen realiseren. Met een opbrengst van 3150 euro kan een groot verschil worden gemaakt voor de Jawahar Matriculation school van Sahaya.eu/READ in Zuid-India!
We zijn iedereen die geholpen heeft van harte dankbaar.

 

Pasen 2015

Beste paaseierenverkoopster Anne van Gilse, 1 MoWeb met 30 verkochte pakjes, krijgt een prijs van Paul Verlodt, ondervoorzitter Sahaya International.eu.

Pasen 2015

Grote paaseierenverkoopsters Severine Artois, 3 Wwb met 13 pakjes, en  Kelsey Gys (1 MoWeb) + Shana Gys (2 MoWeb) met 23 pakjes, krijgen een prijs van ondervoorzitter Paul Verlodt.

 Nathalie Van Bouwel (6 EWe), Jolien Sackesyn (6 HW), Ilke Marquardt (6 EWe) en Nina Goris (6 EWe) werkten met veel enthousiasme aan hun minionderneming Candèle. Zij produceerden en verkochten kaarsen met een gepersonaliseerde boodschap en/of foto.  Deze leerlingen zijn tevens een voorbeeld van ethisch ondernemen: zij schonken een deel van de gemaakte winst aan de hulporganisatie Sahaya International.eu! Tijdens de presentatie van hun minionderneming op de open deuravond, overhandigden zij een cheque van 90 euro aan Paul Verlodt, leraar wiskunde en ondervoorzitter van Sahaya International.eu. Candelage

Sahaya International.eu krijgt steun van de gemeente Retie en PIDPA – HidroPLUS voor de bouw van een drinkwaterput.

Op zondag 10 maart werd de cheque uitgereikt door Pidpa - HidroPLUS in het waterDOEcentrum Hidrodoe te Herentals. Het ingediende project van Sahaya International.eu staat voor de bouw van een drinkwaterput voor een school, een opleidingscentrum en een gastenverblijf van de organizatie READ in Andimadam te India. De geschatte kosten voor dit project zijn 4600 euro. De gemeente Retie steunt voor een bedrag van 2000 euro, en HidroPLUS voor 1787 euro.
Hidroplus


Zaterdag 6 Oktober, 2012: Quizzen voor Ranjitha

We danken iedereen die heeft deelgenomen! De opbrengst is bijna 500 euro, wat integraal besteed wordt voor de studies van Ranjitha.

Ranjitha, die op jonge leeftijd haar moeder verloor, groeide op in een kleine hut in een arm plattelandsdorp. Als landbouwer verdiende haar vader amper de kost. Door haar inzet heeft ze altijd hoge punten behaald op school. Dankzij onze steun heeft ze de middelbare school kunnen afmaken en studeert ze nu voor elektrotechnisch ingenieur. Dit is niet veel meisjes van het arme platteland gegund.

Klik hier voor foto's van de kwis-avond.

Ranjitha

4de Sahaya Sponsorloop

voor India

9 juli 2012

Tijdens The Classic Tessenderlo ( 1, 4 of 10 km)

Klik hier voor meer informatie

school class

   loopZaterdag 1 Oktober, 2011

   Quizzen voor India

   Veel dank aan alle deelnemers en vrijwilligers.

    

   kwis
   kwis kwis
  •  

   Enkele recente activiteiten in Europe voor onze activiteiten

   4de Sahaya Sponsorloop voor India

   (9 juli 2012 tijdens The Classic Tessenderlo)

   De opbrengst is 150 euro.

   We danken iedereen die An en Raf gesponsord hebben.

   Loop

   2012: Paaseierenverkoop voor het goede doel:

   De studenten van het Koninklijk Atheneum Ekeren, onder leiding van Paul Verlodt, samen met de Sahaya.eu leden hebben bewezen over een groot hart te bezitten. Ze verkochten in totaal 757 pakken paaseieren aan vrienden, familie, buren, VITO-, SCKCEN- en UA collega's. De netto-opbrengst bedraagt 2576 euro!
   De opbrengst gaat naar projecten van Sahaya International (www.sahaya.eu) in Zuid-India. Daar steunt het KA Ekeren al sinds 2007 de werking van de Jawahar Matriculation School, een basisschool voor arme en achtergestelde kinderen. Bovendien worden ook weeskinderen gesponsord zodat ze naar school kunnen gaan en terug een toekomst krijgen.

   easter eggs


   De beste paaseierenverkopers kregen van Paul Verlodt, ondervoorzitter Sahaya International.eu, een prijs. Maura Verboven (2 Le), Femke Kennis (2 MoWe b) en Björn Hendrickx (2 Le) verkochten 62 pakken paaseieren! Een dikke proficiat voor hun inzet voor het goede doel.

   paaseierenverkoop paaseierenverkoop

   2 juli 2011: bananenconfituure voor India

   op deSchapenmarkt, in Langbroek (Nederland)
   Klik hier voor meer informatie

   Joan, Klaas, Selvam and Koen banana jam


   De opbrengst gaat naar de programma's van READ in India

   SAVAB-Flanders Award 2011
   18 maart 2011

   Klik hier voor meer informatie.

   savab award

   November 2011: Speculaas-verkoop

   De studenten van het Koninklijk Atheneum Ekeren, onder leiding van Paul Verlodt, verkochten speculaas voor een netto opbrengst van € 695. Dit zal worden besteed aan betere voorzieningen voor de Jawahar Matriculation School in India

   De record-verkopers waren Younes Staepels van het 2de leerjaar (linkse foto), Lore Torfs van het 3de leerjaar (rechtse foto), en Marlies Duytschaever van het 5de leerjaar.

   Sahaya en READ danken alle studenten en leerkrachten voor hun ongelooflijke inzet!

   student
   student
  • April 2011: PAASEIERENVERKOOP

   De studenten van het Koninklijk Atheneum Ekeren, onder leiding van Paul Verlodt, samen met de Sahaya.eu leden verkochten in totaal 1025 pakken paaseieren aan vrienden, familie, buren, VITO-, SCKCEN- en UA collega's.
   De netto opbrengst van € 3052 wordt besteed aan betere voorzieningen voor de Jawahar Matriculation School in India, en extra opleiding van de leerkrachten van zowel deze schools als die van de Mother Teresa School.

   De record-verkoper, Youni Staepels, ontving een certificaat van Paul Verlodt.

   Sahaya en READ danken alle studenten en leerkrachten voor hun ongelooflijke inzet!

   school
   school school
 • Voettocht van Hoogstraten naar Antwerpen, 2008:
  Joke Yzewyn, Laure Vollemaere en Adelheid Peeters stapten op 28 maart 2008 van de kerk in Hoogstraten naar de kathedraal van Antwerpen om geld in te zamelen voor de bouw van de Jawahar Matriculation School in India. Klik hier om het kranteartikel te lezen met meer informatie. Joke en vrienden
 • Dodentocht-Bornem, 2008:
  Peter De Meyer is een reporter van de GvA en trouwe vriend van Sahaya en READ (klik hier voor zijn artikels), die al 2 maal READ is gaan bezoeken in India.
  Peter en zijn vrienden gebruikten de Dodentocht van Bornem op 8 augustus 2008 als een goede gelegenheid om geld in te zamelen voor de bouw van de Jawahar Matriculation School in India.

  Peter

 • Rivierenhofloop 2009:
  Op zaterdag 16 mei liepen dierenart Sophie Odent (op de foto rechts), An Van Rompay, Raf Van Eyke, Miek Desmidt, Bob Proesmans, Bert Vangheluwe, Cil Van Herle ,Philippe Van Vooren, en Yves Opsomer de 5K of 10K Rivierenhofloop in Deurne, en verzamelden geld voor schoolmaterialen voor de Mother Teresa School van Periyakrishnapuram, die voordien gebouwd was dankzij fondsen verworven in de USA en Belgïe.

  Sophie

 • Langbroek (NL): acties in 2008, 2009 and 2011
 • Tijdens 2008 en 2009 hebben Joan Schelpe en Klaas Soethout een garage sale georganiseerd, waarvan de opbrengsten naar Sahaya gingen. Op 4 juli 2009, tijdens de jaarmarkt van Langbroek, hadden Joan en Klaas een informatie-tafel over Sahaya's programma's. Joan bood ook zelfgemaakte bananenconfituur te koop, en die was in een mum van tijd uitverkocht.

  jaarmarkt

  jaarmarkt

  bord

  Bananenconfituur voor India

  op de Schapenmarkt van 2 juli, 2011 te Langbroek (Nederland)

  banana jam
  Klik hier voor meer informatie.

  De opbrengst gaat naar de programma's van READ in India

  Joan, Klaas, Selvam and Koen

   

   

   

Zijn we je actie per abuus vergeten? Wil je ook graag je bijdrage aan deze pagina toevoegen? Dat is SUPER!
E-mail je verhaaltje en een foto naar Koen via kkvanrompay@ucdavis.edu.

Veel dank aan alle vrijwilligers die zich voor goede doelen inzetten!


Goodsearch: You Search...We Give!

Search and Shop for Good!

With the help of Goodsearch and Goodshop, each time you search the internet and shop online (at more than 2,400 stores), a donation will be made to Sahaya International . And, you’ll get great deals and money-saving coupons from Goodshop at thousands of major retail stores.
Remember to select "Sahaya International" as your cause. By signing up you can even track how much you've raised for Sahaya's programs!

Steun ons

Donate now
homeHome

© Sahaya International.eu, 2016
Webmaster: koen@sahaya.org

weeskind