sahaya international.eu

Onze visie

Wie we zijn!

Maak een verschil

In het nieuws

Donate now
Steun
English version English

Sign Up for Email Updates

Sahaya Going Beyond

een 20-minuten kortfilm, met stem van Oscar winner Jeremy Irons, nu gratis te bekijken. Klik hierboven voor de versie met nederlandstalige ondertiteling. hieronder op de DVD cover voor de Engelstalige versie.

Sahaya Going Beyond movie

Programma's die we steunen
INDIA
READ (Rural Education and Action Development)
Prerana's Women Health Initiative
AFRICA
Sahaya Deaf, Kenya
Rehema Center (Kenya)

sponser

Geborduurde kaartencard

Sahaya on Facebook
 

twitter

Bananenconfituur op schapenmarkt zaterdag 2 juli

Jam

gepubliceerd in

www.ditiswijk.nl 
www.groentje.nl 
www.nieuwsbladdekaap.nl 
www.wijksecourant.nl

Koen, Joan, Selvam en Klaas
foto Koen, Joan, inlandse projectleider van READ Selvam en Klaas

Op verzoek is de bekende bananenconfituur dit jaar wederom ambachtelijk bereid te Langbroek. De opbrengst komt ten gunste van het kleinschalige ontwikkelingsproject SAHAYA/READ in Zuid-India te Tamil-Nadu.

Dit project wordt uitsluitend door vrijwilligers ondersteund. De donaties gaan voor 100%  rechtstreeks naar Zuid-India, niets blijft aan de strijkstok hangen.
Het doel is de zelfredzaamheid te bevorderen door hulp aan kansarme en weeskinderen van HIV-ouders. Tevens worden zelfhulpgroepen met microkredieten ondersteund. Inmiddels telt het project 200 gesponsorde kinderen. Zelfs inwoners uit Doorn en Maarn hebben reeds sponsoring op zich genomen van geselecteerde kinderen, die het meest nood hebben aan ondersteuning. Recent werd het 2e schooltje opgezet. Deze school ondersteund door donaties, biedt kans aan de arme agrarische bevolking de kans om hun kind een opleiding en een betere toekomst te verzekeren. Zie foto uit 2008 (oude locatie) en foto van 2011 de inmiddels nieuwe school.

old school new school

AWARD 2011
De Vlaamse dierenartsen hebben voor het project de Award 2011 toegekend aan de oprichter dierenarts Koen van Rompay, die als viroloog in Amerika werkt aan aidsonderzoek. De Award werd in ontvangst genomen door dierenarts Klaas Soethout uit Langbroek die praktijk voert in Dierenkliniek Driebergen. Hij en zijn vrouw Joan Schelpe maken bananenconfituur alsook andere confituren.

SUCCESVOLLE INZAMELINGEN.
Dit jaar hebben Joan en Klaas al € 3.546 kunnen doorstorten. De besteding gebeurt in samenspraak met oprichter van Sahaya, dierenarts Koen van Rompay en de inlandse projectleider van READ, Mr. Selvam in India. Deze opbrengsten zijn afkomstig van activiteiten bij o.a. de Martinuskerk te Doorn, presentaties van dierenarts Klaas Soethout bij de Maatschappij voor Diergeneeskunde en Bejaardentehuis Rehoboth te Driebergen.

ANBI-GOEDKEURING
Giften of het sponsoren van een kind voor 26 euro/maand (voeding, kleding, medicatie en scholing) zijn door de ANBI goedkeuring nr 67648 fiscaal aftrekbaar. Verdere info bij: J.Schelpe en K.Soethout, Irenelaan 23, 3947 MK Langbroek. tel: 0343-561261,  joanenklaas@gmail.com en hier. Wilt u ook bijdragen vanuit NL dan kan dit door een storting op rek.1593.59.619 tnv. JYM Schelpe e/o NCJ Soethout met vermelding Sahaya/READ.

 

 

 


Goodsearch: You Search...We Give!

Search and Shop for Good!

With the help of Goodsearch and Goodshop, each time you search the internet and shop online (at more than 2,400 stores), a donation will be made to Sahaya International . And, you’ll get great deals and money-saving coupons from Goodshop at thousands of major retail stores.
Remember to select "Sahaya International" as your cause. By signing up you can even track how much you've raised for Sahaya's programs!

Steun ons

Donate now
homeHome

© Sahaya International.eu, 2016
Webmaster: koen@sahaya.org

weeskind