sahaya international.eu

Onze visie

Wie we zijn!

Maak een verschil

In het nieuws

Donate now
Steun
English version English

Sign Up for Email Updates

Sahaya Going Beyond

een 20-minuten kortfilm, met stem van Oscar winner Jeremy Irons, nu gratis te bekijken. Klik hierboven voor de versie met nederlandstalige ondertiteling. hieronder op de DVD cover voor de Engelstalige versie.

Sahaya Going Beyond movie

Programma's die we steunen
INDIA
READ (Rural Education and Action Development)
Prerana's Women Health Initiative
AFRICA
Sahaya Deaf, Kenya
Rehema Center (Kenya)

sponser

Geborduurde kaartencard

Sahaya on Facebook
 

twitter

Privacyverklaring van Sahaya.eu

Vanaf het ontstaan vinden wij privacy belangrijk, en hebben we strikte regels hierover.  Wij vinden dat je altijd moet weten welke gegevens we van jou verzamelen en hoe we die gegevens gebruiken. Daarnaast willen we dat je zelf kan bepalen wat er met jouw gegevens gebeurt. Transparantie heeft voor ons een hoge prioriteit. Bovendien is de  nieuwe wetgeving van kracht op het gebied van gegevensbescherming. Daarom hier onze privacyverklaring, zodat jij de beste beslissingen kan nemen over de gegevens die jij met ons deelt. Dit gaat in  op 25 mei 2018.

Wat is Sahaya International.eu?

Sahaya International.eu, afgekort Sahaya.eu, is een VZW (vereniging zonder winstoogmerk) opgericht in juli 2009. Onze organisatie is het Europese zusje van Sahaya International, Inc (www.sahaya.org)., die al sinds 1999 actief is met fondsenverwerving in de Verenigde Staten.  Sahaya International and Sahaya International.eu zijn ontwikkelingsorganisaties, beide opgericht door Koen Van Rompay en zijn vrienden.
logo

Op 18 juli, 2009 hadden we een samenkomst van enkele van onze dynamische vrijwilligers om de statuten te ondertekenen, en de Algemene Vergadering en Raad van Bestuur samen te stellen. Op 24 juli werden alle papieren officieel ingediend bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel in Turnhout.

De foto hiernaast toont 8 van de 9 stichters.

sahaya.eu vrienden

Beide organisaties bestaan uit een netwerk van onbetaalde vrijwilligers, die tijdens hun vrijetijd samenwerken om bijstand te verlenen aan de organisatie READ (Rural Education and Action Development) in Zuid-India, Sahaya Deaf in Kenya en andere organisaties die goed werk leveren.
We stemmen de ontwikkelingshulp af op de lange termijn visies en werken met deze lokale organisaties bemand door lokale hulpverleners. Dit gebeurt o.a. door het oprichten van scholen, financiële sponsorschapprogramma’s voor weeskinderen, Hiv/aids programma’s, microkredieten verlenen, gezondheidszorg, …

Waar komt de naam vandaan?

Sahaya betekent “HULP” in het Sanskriet, een oude Indische taal.

Hoe is Sahaya ontstaan?

In 1997 trok de Antwerpse wetenschapper Koen Van Rompay naar Zuid-India. Koen, als hiv/aids-onderzoeker verbonden aan de University of California (VS), woonde er een conferentie bij. Een congres zoals er wel meer zijn, maar het werd een bijzondere reis. Tijdens dat congres ontmoette hij Mr. Selvam, een plaatselijke maatschappelijk werker; zijn werk inspireerde Koen om een steentje bij te dragen en ook te helpen door geborduurde kaarten die de vrouwen in het dorp maakten te verkopen. Een jaar later nam Selvam Koen mee naar zijn dorp Andimadam in de deelstaat Tamil Nadu. .

Koen verloor er meteen zijn hart en ging verder over tot actie. In 1999 stampte hij in de USA Sahaya International uit de grond. Om Koen’s verhalen te lezen kan je hier klikken.

De organisatie steunt meerdere projecten in India en Kenya. Weeskinderen worden gesponsord, er worden schooltjes gebouwd en er lopen programma’s rond landbouw, gezondheidszorg en milieu. Wil je meer weten? Klik dan op de links hiernaast.

Sahaya International heeft de voorbije jaren een groeiend netwerk ontwikkeld van mensen en firma’s die onze projecten een financieel handje bijsteken. We hebben ook al steun gekregen in de vorm van beurzen van befaamde internationale organisaties, zoals de Wereldbank en de Elton John AIDS Foundation.

Omdat er ook meer en meer steun kwam vanuit België en andere Europese landen, besloten we in 2009 om ook een vzw in Belgïe op te richten. Dat was de geboorte van Sahaya International.eu!

Om beter te begrijpen hoe onze structuur is en het geld van onze sponsors naar ontwikkelingslanden gaat, klik hier.

De oprichters en 2009 leden van de Algemene Vergadering zijn:

1. An Van Rompay
2. Koen Van Rompay
3. Paul Verlodt
4. René Marïen
5. Dominique Vandekerchove
6. Jeannine Luyten
7. Joan Schelpe
8. Raf Van Eyken
9. Nicolaas (Klaas) Soethout

De Raad van Bestuur bestaat uit:

1). Koen Van Rompay: Voorzitter
2). An Van Rompay: Secretaris-penningmeester en Dagelijks Bestuurder
3). Paul Verlodt: Ondervoorzitter
4). René Marien: Bestuurder
5). Nicolaas Soethout: Bestuurder

En bovenal, Sahaya.eu bestaat uit ons ongelooflijk goed netwerk van vrienden, vele teams van vrijwilligers en supporters die al onze dromen helpen waar te maken!

network
Klik op de foto of hier om een hoge-resolutie copie van deze foto te bekijken of te downloaden. Deze collage met een aantal van de vele vrienden en supporters is een graphische presentatie van ons groeiend Sahaya International netwerk, gemaakt voor ons film project.


Goodsearch: You Search...We Give!

Search and Shop for Good!

With the help of Goodsearch and Goodshop, each time you search the internet and shop online (at more than 2,400 stores), a donation will be made to Sahaya International . And, you’ll get great deals and money-saving coupons from Goodshop at thousands of major retail stores.
Remember to select "Sahaya International" as your cause. By signing up you can even track how much you've raised for Sahaya's programs!

Steun ons

Donate now
homeHome

© Sahaya International.eu, 2016
Webmaster: koen@sahaya.org

weeskind