sahaya international.eu

Onze visie

Wie we zijn!

Maak een verschil

In het nieuws

Donate now
Steun
English version English

Sign Up for Email Updates

Sahaya Going Beyond

een 20-minuten kortfilm, met stem van Oscar winner Jeremy Irons, nu gratis te bekijken. Klik hierboven voor de versie met nederlandstalige ondertiteling. hieronder op de DVD cover voor de Engelstalige versie.

Sahaya Going Beyond movie

Programma's die we steunen
INDIA
READ (Rural Education and Action Development)
Prerana's Women Health Initiative
AFRICA
Sahaya Deaf, Kenya
Rehema Center (Kenya)

sponser

Geborduurde kaartencard

Sahaya on Facebook
 

twitter

Jij kan een verschil maken

Steun een kind in nood uit India!

orphans

Hoe is dit programma begonnen?

Klik hier om het verhaal van Koen Van Rompay te lezen.

Wie zijn deze kinderen?

Deze kinderen maken deel uit van de programma's van onze partner-organisatie READ (Rural Education and Action Development). Het zijn kinderen die een of soms beide ouders verloren hebben. De meeste kinderen leven bij een grootouder, of bij andere familie die moeite heeft om hen te onderhouden. Sommige kinderen hebben nog beide ouders maar als die niet kunnen werken vanwegens ziekte of invaliditeit, hebben deze kinderen ook onze steun nodig. Sommige kinderen zijn HIV-geinfecteerd en krijgen momenteel al HIV medicamenten.

Om meer over de algemene situatie van kinderen te leren, klik hier.

Hoe werkt het kind-sponsering programma?

a). Basis kind-sponsoring:

Voor €26 elke maand, worden de onkosten gedekt om een weeskind the helpen. Dit bevat

  • Onderwijs (opleiding) onkosten tot en met 9de leerjaar.
  • School uniform
  • Voedsel voor het kind
  • Andere behoeftes (medicaties voor simpele ziektes, etc).

Omwille van extra onderwijsonkosten heeft een kind in het 11de leerjaar ("11th Standard") eigenlijk behoefte aan ongeveer 35 euro per maand, en een kind in 12de leerjaar ("12th standard") aan 45 euro per maand. Als U een kind van die leeftijd steunt en uw financiele situatie laat het toe om af en toe wat extra te geven, dan zullen wij ervoor zorgen dat dit besteed wordt aan de opvoeding van het kind.

U kan een brief elke 6 maanden een briefje verwachten.

b). Beurzen voor Hogere Opleiding ("Vasanthi fonds"):

Om het schoolsysteem in India beter te begrijpen, zie hier.

Veel van de kinderen in ons programma doen hun best op school, en na het 12de leerjaar hopen ze om hogere studies aan te vatten. Een aantal kinderen zijn momenteel al met universiteitsstudies bezig, of studeren in technische scholen (ingenieur, verpleegkunde, enz.). Afhankelijk van hun resultaten in het staatsexamen van het 12de leerjaar en hun financiele situatie hebben ze 2 mogelijkheden:

  • Technische school voor een 2- tot 3-jaar diploma-cursus. De extra onkosten per jaar zijn ongeveer 425 euro per jaar. Omdat er veel technische scholen zijn, ook in kleinere steden, kunnen veel van de kinderen elke avond naar huis gaan.
  • Universiteit voor een 3- tot 4-jaar graduatie-cursus. De extra onkosten hiervoor lopen gemiddeld 1700 euro per jaar. Omdat deze universiteiten in de grote steden zijn, verblijven de studenten gewoonlijk op de universiteit in studenten-kamers.

Een aantal kinderen hebben behoefte een zulke studiebeurzen, en omdat de behoeftes sterk afhangen van de studie-richting en de school, zijn we altijd graag bereid om hun individuele situaties met U verder te bespreken. Klik hier om foto's van een aantal studenten te zien.

Zelfs als U een kind vanaf jonge leeftijd bent beginnen sponsoren bent U onder geen verplichting om ook de hogere opvoeding te bekostigen zodra dat kind die leeftijd bereikt. We begrijpen dat niet iedereen de financiele middelen daartoe heeft. In zulke situatie proberen we daarom om een 2de sponsor te vinden die zulke studie-beurs aan het kind kan geven.

Dit fonds is genoemd naar Vasanthi die dankzij onze steun verpleegster geworden is (klik hier).

c). Algemene steun voor ons weeskinderenprogramma:

Als u verkiest om een algemene donatie te doen voor de weeskinderen is dat ook altijd welkom! Elk bedrag maakt al een verschil. We zullen ervoor zorgen dat het gebruikt wordt voor kinderen die de hoogste nood hebben.

Welke kinderen zijn nog beschikbaar?

We hebben een lijst van kinderen die op zoek zijn naar een sponsor, dat we je via e-mail kunnen toesturen. Contacteer ons. Je kan dan zelf kiezen, of wij kunnen ook een kind voor jou kiezen (nl. een kind dat op dat moment de meest dringende hulp nodig heeft). Het gekozen kind zal een volgnummer krijgen voor onze boekhouding.

Hoe wordt het geld uitbetaald aan de kinderen?

Elke maand komen de kinderen naar READ, en krijgen telkens al direct €14. De rest van het sponsorgeld wordt apart gehouden en gebruikt om aan het begin en in het midden van het schooljaar hun schoolgelden te betalen, om hen aan de start van het schooljaar materiaal te geven (een rugzak, notaboeken, potloden enz.), voor individuele medische kosten enzvoorts. Ongeveer €0.7 per maand wordt gebruikt voor het salaris van een staflid die voor het programma zorgt, de kinderen opzoekt, de brieven vertaalt,... Als er op het einde van het jaar nog geld over is, wordt dit ook aan het kind gegeven en kunnen ze dit gebruiken voor hun verdere noden (zoals bijwerklessen enz).

Hoe betaal ik?

  a). Basis kind-sponsoring:

  • U kan €26 per maand betalen, of om onze boekhouding te verminderen, enkele maanden tot 1 jaar (€312). Ga naar onze contributie pagina voor verdere informatie over betaling.
  • Als U iets extra wil geven voor het kind (bv. voor extra schoolonkosten), kan U het geld op dezelfde wijze sturen

  b). Beurzen voor Hogere Opleiding:

  • Afhankelijk van de jaarlijkse studie-onkosten van het kind (technische school, of universiteit) kan U een bedrag maandelijks, of om onze boekhouding te verminderen, om de paar maanden of 1 maal per jaar storten. Ga naar onze contributie pagina voor verdere informatie over betaling.

   c). Algemene donatie.

  • Ga naar onze contributie pagina voor verdere informatie over betaling.

Als je in de USA woont, ga naar hier.

Kan ik brieven schrijven of kleine cadeau's opsturen?

Het is niet vereist, maar altijd gewaardeerd om:

 • een foto van u/uw familie en/of af en toe een brief op te sturen (leuk voor het kind)!
 • om bij de verjaardag of andere speciale gelegenheid van het adoptiekindje: een kaart te sturen, of een klein cadeautje te geven, of die maand een klein beetje geld te storten (wat hangt af van de interesse van het kind en in samenspraak met D. Selvam, secretaris van READ en Koen Van Rompay, oprichter van Sahaya International, vb leesboek, tekengerief, bal, fiets,…).. Als je wat extra geld stort, stuur ons dan ook een e-mail zodat we de informatie naar India kunnen doorgeven.
 • Indien je brief al in het Engels is, kan je die rechtstreeks versturen (en schrijf de naam + volgnummer van het kind bovenaan de brief) naar:
  • D. Selvam
   1926 Sakthi Vinayagar St.
   Vilandai, Andimadam-621801
   Tamil Nadu
   India

Als je brief nog moet vertaald worden naar het Engels, stuur die dan naar An Van Rompay (e-mail: anvanrompay "at" hotmail "dot" com).

Als u naar India reist is het ook altijd mogelijk om uw kind te bezoeken; er is een guesthouse in het dorp van READ! Dat is een ongelooflijke ervaring voor zowel u als uw kind.


children

Momenteel hebben meer dan 200 kinderen een steun-ouder gevonden dankzij Sahaya.

Veel dank aan de sponsors voor al hun steun aan deze kinderen!Goodsearch: You Search...We Give!

Search and Shop for Good!

With the help of Goodsearch and Goodshop, each time you search the internet and shop online (at more than 2,400 stores), a donation will be made to Sahaya International . And, you’ll get great deals and money-saving coupons from Goodshop at thousands of major retail stores.
Remember to select "Sahaya International" as your cause. By signing up you can even track how much you've raised for Sahaya's programs!

Steun ons

Donate now
homeHome

© Sahaya International.eu, 2016
Webmaster: koen@sahaya.org

weeskind